O mel lucense triunfa nun exitoso concurso na Casa do Mel de Goente

Manuel González, dos Ancares, gañou en escuras e Amador Carballeira, de Guitiriz, en claras
Charla de Koldo Belasko sobre control de avispa velutina. C. ARIAS
photo_camera Charla de Koldo Belasko sobre control de avispa velutina. C. ARIAS

O coronavirus non permitiu celebrar a tradicional Feira do Queixo e do Mel de Goente, pero a afección pola apicultura non perdeu o seu lugar este fin de semana nas Pontes cunhas xornadas de exaltación que incluíron un exitoso concurso cata no que o mel lucense coroouse cos maiores premios.

Manuel González, dos Ancares, gañou na categoría de meles escuros, na que José Manuel Fernández, do Corgo, quedou finalista e levaron mención en monoflorales José Luís Esteban, de Lugo; Iago Varela, de San Sadurniño, e César Castro, de Ambosores. Na categoría de meles claros levou o primeiro premio Amador Carballeira, de Guitiriz, e foi finalista Jesús Fernández, de Valdoviño. Houbo mencións en monoflorales para José Manuel González, de Xermade; María do Mar Trastoy, de Vilalba; José Manuel Fernández, do Corgo, e Antonio Anidos, das Somozas.

Na entrega de premios, á que asistiron o rexedor, Valentín González Formoso, e unha ampla representación municipal, os responsables da Casa do Mel mostraron a súa satisfacción por un certame que alcanzou marcas de participación, con 39 mostras, e anunciaron que se variará o concurso para o ano, con varias probas e unha gran final o Día dá Abella, no mes de maio, para non ter que pór un tope á participación.

"A calidade deste ano foi moi boa e estamos contentos coa resposta dá xente pese ás circunstancias que non permitiron a feira", dixo Manuel Ferreira, o presidente da Casa do Mel, mentres Isabel Goti, outra das responsables, destacou que está a aumentar o número de socios e a profesionalización destes, xa que cada vez teñen máis colmeas.

As xornadas, con aforamento limitado, incluíron dous charlas de Koldo Belasko sobre cativa de raíñas e control da avispa velutina. E se onte foi o día dedicado á apicultura e ao mel, hoxe continuarán centradas no queixo, o outro produto que se exalta na feira de Goente. ás 11.00 horas haberá unha charla sobre a situación do sector lácteo, do Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxía Alimentaria da USC, e ás 12.30 horas celebrarase unha cata de queixos de denominación de orixe.

Comentarios