Unha familia das Pontes abre as portas do seu fogar aos turistas

Casa Tres Fontes, o primeiro establecemento rural da localidade, está nas Fragas do Eume

Hipólito y Luz, junto a sus hijos Raúl y Hugo, en la casa familiar y alojamiento turístico. MARTA MANCEBO
photo_camera Hipólito e Luz, xunto aos seus fillos Raúl e Hugo, na casa familiar e aloxamento turístico. MARTA MANCEBO

Unha familia das Pontes decidiu converter o seu fogar no negocio Casa Tres Fontes, o primeiro establecemento de turismo rural do municipio, no que recibirán, en pleno corazón do parque natural das Fragas do Eume, a decenas de visitantes de medio mundo.

Hipólito Oreiro e Luz Muñoz adquiriron a casa no ano 2000. "Eu nacín aquí -en San Pedro de Eume-, pero estiven máis de 20 anos fóra. Comprei a vivenda e funa restaurando aos poucos. Por cuestións laborais trasladámonos a vivir aquí e decidimos optimizar os recursos -o inmoble ten 300 metros cadrados- e destinar a terceira planta a un uso turístico", sinala Oreiro, quen explica que non se trata dun aloxamento ao uso.

"Non é un hotel nin unha casa de turismo rural típica. Alugamos as habitacións -ten tres, con capacidade para seis persoas- e as que non se utilizan, péchanse", indica o empresario, engadindo que os hóspedes tamén dispoñen de dous baños e un "office" no que poden ver a televisión por satélite mentres toman un café ou preparan algo no microondas.

Durante a súa estancia, poden facer vida cos habitantes da casa, realizar visitas con eles ou compartir mesa. "Sempre tivemos "au pair" no verán, así que esta pareceunos unha boa alternativa para que os nosos fillos -Hugo e Raúl, de oito e nove anos- puidesen coñecer outras culturas, perfeccionar idiomas e interactuar con xente de diferentes partes do mundo", engade Hipólito, contento coa reacción que tiveron os primeiros visitantes que xa pasaron por Casa Tres Fontes, e que se sentiron como no seu fogar".

O establecemento turístico pontés conta cun gran número de reservas para este verán. "A gran maioría veñen do norte de Europa pero tamén temos clientes nacionais, sobre todo da zona de Cataluña e Valencia", indica o propietario, quen destaca que a estancia adoita durar "entre unha semana ou 15 días".

Durante ese tempo, Hipólito e Luz recomendan lugares e negocios co fin de impulsar a economía da zona, acompañando aos hóspedes á fábrica de queixos da Faeira ou animándoos a probar a gastronomía local.

Comentarios