O 95% do queixo español que se exportou a China o pasado ano, incluíndo todas as variedades e denominacións de orixe, procede dunha empresa situada na provincia de Lugo.
En concreto, practicamente o total desta porcentaxe saíu da planta de Quescrem na localidade de strong<> Castro de Ribeiras de Lea.
Entre as variedades exportadas cabe destacar máis de 20 referencias de produto, entre as que destaca o primeiro e único mascarpone 100% galego, que han “namorado a consumidores e profesionais da hostalería e pastelería do país asiático”, sinalan desde a empresa lucense nun comunicado.
O director de Desenvolvemento de Negocio de Quescrem, Daniel Sineiro, explicou que “o consumo de produtos lácteos incrementouse nos últimos anos motivado por cambios no estilo de vida e os patróns alimenticios da poboación, o aumento da renda per cápita das familias e un maior apoio gobernamental á produción gandeira” neste país asiático.
De entre a totalidade de referencias comercializadas destaca a “gran aceptación” do mascarpone, cuxas vendas copan o 50% de todo o queixo español distribuído en China
De feito, as vendas de queixo español en China creceron un 9% o pasado ano, aínda que Quescrem superou amplamente ese crecemento elevando as súas vendas un 14%.
Así, desde o ano 2016 a quesera lucense exportou a China máis de 1.600 toneladas de queixo -330 no pasado exercicio-, o que supón un 90 % de todo o queixo español vendido no país nestes últimos 5 anos.
De entre a totalidade de referencias comercializadas destaca a “gran aceptación” do mascarpone, cuxas vendas copan o 50% de todo o queixo español distribuído en China.
As vendas internacionais de Quescrem supuxeron a metade da súa facturación en 2020, cun incremento do 2,5% respecto ao ano anterior.
Debido á importancia do mercado chinés, que xa representa o 15% das súas vendas totais, e á súa aposta por seguir crecendo no país, a compañía fundou o pasado ano a Xangai Innolact Business, a súa filial chinesa con oficina en Xangai.