1-2. O Deportivo imponse pola mínima ao Vilalbés

Rafa de Vicente e Miku anotaron os tantos coruñeses e Javi Rey, o chairego
Un jugador del Rácing Vilabés intenta escapar de un futbolista del Deportivo, este miércoles en A Magdalena. M.R.
photo_camera Un xogador do Rácing Vilabés intenta escapar dun futbolista do Deportivo, este mércores na Magdalena. M.R.

Regresou un ano máis, e cuns días de atraso con respecto á previsión inicial, ao estadio municipal da Magdalena co Rácing Vilalbés e o Deportivo da Coruña como protagonistas no que foi primeiro amigable da pretemporada para ambos. O choque resolveuse cunha axustada vitoria por 1-2 para o cadro coruñés.

Os branquiazuis levaron o peso do partido desde o inicio e pronto se puxeron por diante no marcador. Ao cuarto de hora de xogo marcou un golazo Rafa de Vicente desde a frontal da área ao aproveitar un balón que lle chegaba tras un rexeite nun saque de esquina.

O Vilalbés, que sacou de inicio á fichaxe Tomei e aos xuvenís Cadra e Diego Ferreiro, aguantou bastante ben ao seu rival, que aínda que non xeraba moito perigo smetía aos rojiverdes no seu campo. Aínda así, destacou un remate de cabeza do branquiazul Miúdo que se foi por moi pouco por encima do traveseiro.

Nos últimos compases da primeira parte, Miku ampliou a vantaxe cun tiro de socato desde dentro da área.

Tras o descanso, Borja Jiménez renovou a todo o equipo. Así, deu entrada ao vilalbés Diego Villares. Simón Lambas, pola súa banda, cambiou de entrada a seis xogadores, entre os que estaban as incorporacións de Ángel Fraga, Otero e Javi Rei, que resultaron providenciales coas súas intervencións de face ao resultado final.

O porteiro vilalbés realizou unha gran parada nunha falta directa lanzada por Juerguen (m.60) e nun man a man con Quiles (m.74).

Otero mostrouse moi incisivo pola banda dereita e Javi Rei anotou o gol da honra cun bo remate tras un rexeite na área.

Xa no tramo final, entraron a fichaxe Alberto Novoa, o xuvenil de primeiro ano Noel e Neira e Marco, que soben ao sénior.