sábado. 06.06.2020 |
El tiempo
sábado. 06.06.2020
El tiempo

Un bar ecológico potencia la alimentación responsable en las jornadas del Ribadeo de Tapeo

Tapas do bar ecolóxico Amodiño, na rúa Amando Pérez (Foto: Álvez)
Tapas do bar ecolóxico Amodiño, na rúa Amando Pérez (Foto: Álvez)

As xornadas gastronómicas do Ribadeo de Tapeo continúan, ata o día 19, e fano ofrecendo productos orixinais, como os que se poden degustar na única tenda-bar ecolóxica da Mariña Oriental, Amodiño, ubicada no casco vello da vila. Onte mesmo, o local amosou unha parte máis do seu menú A Rasa, que resposta a un novo concepto: a tapería responsable, elaborada con alimentos ecolóxicos sans e de tempada de cada lugar.

Dito menú foi creado por Iniciativa Prato_Do, que fai tapas itinerantes, adaptadas a cada lugar. De feito, en Ribadeo sírvense pratos con títulos que lembran ó peirao de Porcillán ou á primeira banda de gaitas galega formada integramente por mulleres: As Meniñas de Saudade. En Amodiño proxectáronse onte documentais sobre o consumo responsable e hoxe á tarde, o local acolle outro foro sobre a industria textil.

Son 55 os bares e restaurantes que participan este ano no Ribadeo de Tapeo. Os clientes que proben alomenos 20 tapas entran no sorteo de distintos premios.

Un bar ecológico potencia la alimentación responsable en las...
Comentarios