Coa chegada do outono, a seta convírtese na protagonista dos pratos e de tódolos eventos. Amantes da micoloxía, expertos recolectores e afeccionados aceleran estes días a recollida de fungos e cogomelos nos montes nunha campaña que definen de «rara» pola diferente eclosión de setas segundo a zona, e a gran cantidade e variedade de especies.
«Está sendo unha campaña moi rara», explica Luz Divina Castelo, a responsable de Champivil, unha firma vilalbesa que se dedica á recolección de setas dende 1977e que hoxe é a maior comercializadora de Galicia, cunhas ventas que alcanzaron o ano pasado as 300 toneladas entre frescas, conxeladas, deshidratadas e en conserva por toda España, Francia, Italia, Alemania ou Holanda.
Expertos e aprendices
Luz Divina Castelo é a responsable de Champivil, unha emrpesa que leva décadas adicándose á venta de setas. Moitos afeccionados inícianse cada ano no mundo da micoloxía.