El periodista Ramudo relató sus vivencias con el queso de San Simón

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El periodista vilalbés José Luis Ramudo Ramudo fue el encargado de abrir ayer, de forma oficial, la decimoctava edición de la Festa do Queixo de San Simón da Costa -que continúa hoy por la mañana-, con la lectura de un pregón que estuvo cargado de vivencias personales relacionadas con este producto gastronómico. Así, de entrada, explicó cómo no pudo negarse a aceptar la proposición de «Adelita de Prestes» para ser el pregonero. «É posible que nesta elección pesara certa relación de vello; a fin de contas, somos coñecidos de hai moitos anos. Son de Lanzós e fun á escola con algún dos queixeiros ou cos seus fillos», comentó.

Ramudo relató también que, en cuanto recibió la propuesta, se puso a pensar sobre qué hablaría en su intervención. Así, recordó que pensó en que podría referirse a la historia de las queserías de San Simón: «Vinas nacer. Estaba no colexio de Moreda, a poucos metros da casa de Crisanto, cando meu pai e o seu socio Jaime poñían ladrillos para levantar a súa queixería, e tamén fixeron outras», expuso.

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