El restaurante Casa de Curro, en Neira de Rei (Baralla), acaba de presentar la primera cerveza artesanal de Os Ancares. El producto está elaborado con agua de su manantial y con manzanas de su huerta, para conseguir un producto diferenciado y marcado por los rasgos autóctonos de la zona.
Los propietarios de Casa de Curro apuestan desde su apertura por productos propios que los diferencien. Ofrecen vino de la casa y querían tener también una cerveza propia. Le encargaron su elaboración a la firma lucense Aloumiña. El productor, Alberto Curiel, explica que «quixemos facer unha cervexa artesá autóctona, cun procedemento creativo adaptado ao sitio, á filosofía do restaurante, e por iso recorremos á auga e ás mazás do val do Neira».
El resultado fue «unha cervexa fácil de beber, cun toque acedo e asidrado», indica Curiel.
Iván Gayoso, uno de los socios de Casa de Curro, explica que el nuevo producto está teniendo mucha aceptación por parte del público. «Xa tiñamos a cervexa artesá que fai Aloumiña e os clientes pedíana. Nos últimos días probaron a nova e gústalles. Leva a nosa auga e as nosas mazás, é a primeira cervexa artesá dos Ancares».