A Robaliza é unha variedade moi aprezada que, se non ten máis saída, é polo seu custo. A salvaxe atopou unha forte competencia na de criadeiro porque, grazas a esta, dábase a oportunidade aos consumidores de gozar dun peixe fino, con sabor pero delicado e con posibilidade de admitir moitísimas preparacións. Non hai unha na que non quede ben: ao forno, á grella e ata en cazola, partida en toros. O único que se sacrifica ao mercar a de criadeiro é certa intensidade no sabor, algo que moitos non perdoan. Pero estes días non é necesario optar pola de piscifactoría. O elevado número de capturas abaratou o prezo da salvaxe e, de feito, equiparáronse. Pode mercarse na Praza a 12,90 euros o quilo, pese a que o habitual é que supere os 20. Pola súa parte é difícil atopar a de piscifactoría por menos de 11 euros.
Un quilo 12,9
O fresón empeza a baixar O prezo do fresón axústase. En función da calidade, pode atoparse a 2,50 ou 2,90 euros o quilo, mentres que no inicio de tempada costaba 4 euros o quilo. Doce de marmelo Os máis entregados poden facelo na casa e os preguiceiros, mercalo feito. Moitos pensan que non hai mellor acompañamento para o queixo que o marmelo. Pode atoparse na Praza e en distintas pastelerías.
Precios en el mercado de Lugo | |||||||
CARNICERÍA | FRUTERÍA | ||||||
= Polo | 3 | = Pera | 1,75 | ||||
= Callos | 5,50 | = Laranxa | 1,50 | ||||
= Filete t. | 9,50 | ↓ Mazá | 1,20 | ||||
= Solombo | 18 | = Plátano | 1,90 | ||||
PESCADERÍA | HORTALIZAS | ||||||
↓ Sargo | 9,90 | = Xudía | 3,75 | ||||
↓ Pescada | 8,50 | = Tomate | 1,90 | ||||
= Peixe sapo | 11,5 | = Leituga | 0,70 | ||||
↓ Xureliño | 4,50 | ↓ Pemento | 2,25 |