El tesoro que viene del Yemen

Pablo López Trashorras, sirviendo el café y con el trofeo (Foto: Xesús Ponte)
photo_camera Pablo López Trashorras, sirviendo el café y con el trofeo (Foto: Xesús Ponte)

No fue el primero, pero se llevó el segundo premio de un concurso de baristas. Para él, Pablo López Trashorras este puesto es ya todo un triunfo dado que aún está cursando primero de Servicios en la Escuela de Hostelería de Lugo, ubicada en el IES Sanxillao, después de haber trabajado durante nueve años en el sector de la electromecánica.

«Este é o primeiro concurso ao que me presento. O ano que vén, se cadra, me presento ao profesional. Metinme neste ciclo de Hostelería por ter unha saída laboral máis (aínda que meu pai é o propietario da Bodega de Pedro), pero paréceme que a hostelería é un sector máis seguro, a nivel económico, agora, nestes tempos de crise», explica Pablo López.

El concurso en el que participó fue la quinta edición del Campeonato Internacional de Escuelas de Hostelería, en el que tomaron parte catorce centros de Portugal, Castilla, Asturias y Galicia.

«Nestes concursos, tes que intentar venderlle aos xuíces o teu produto. Neste caso, eu utilicei café de orixe 100 por cento Yemen, que é un café moi bo, que deixa un sabor peculiar no padal, unha certa acidez. É un café, ademais, moi caro. Con este café de base, preparei un cóctel chamado Explosión de Sabores, que inclúe leite condensado, unha infusión de froitas vermellas e un café expreso», explica el alumno.

Un cuarto de hora

Pablo López tuvo que preparar, en solo un cuarto de hora, cuatro capuchinos, cuatro cócteles sin alcohol y cuatro expresos. Como recompensa, se llevó el orgullo de quedar de segundo y un trofeo.

«A min, de todas estas bebidas, a que máis me gusta preparar é o capuchino. Tamén me gusta moito o latte art, unha técnica que consiste en facer debuxos sobre a crema do café. Algo que é bastante complicado porque non pode pasar de 73 graos centígrados, senón quéimanse as graxas», afirma.

Para presentarse a este concurso con posibilidades de ganar, Pablo López Trashorras tuvo que preparar varios cafés, tarea en la que se afanaba todas las tardes.

«Polas tardes, poñíame a cremar leite para facer capuchinos e expresos. Unha vez que elixes o tipo de café, fas probas a ver qué complementos che poden axudar. Esta bebida que preparei ten, como base, un expreso e o resto son todos engadidos. Pero para que che saia ben, hai que facer moitas probas ata que dás co punto exacto», cuenta este alumno.

Barista.

Pablo López aspira a ser barista aunque los profanos en la materia desconozcan, la mayoría, en qué consiste esta profesión.

«Está relacionado cun servizo máis especializado de cafetería. Para facer un bo café, é necesario un barista. Tamén din que hai bastante traballo en torradeiros de café, onde incluso hai áreas de formación», comenta.

Por ahora, este joven está encantado con el nuevo giro que dio a su vida que no tiene, en absoluto, nada que ver con su trabajo anterior: en un taller electromecánico.

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