Chegan á praza os primeiros exemplares de bonito, que, ao contrario de que ocurreu outros anos, teñen un bo tamaño. O prezo aínda non é o mellor dos que se acadarán (16,50 euros o quilo no caso de mercalo partido), pero os que agardaban con interese a súa chegada están facendo que, pese a todo, teña boa saída. Os que pretendan aforrar deben lembrar que se o mercan enteiro, poden pagar ata cinco euros menos. Moitos decántanse por esa opción porque o bonito é unha variedade de peixe moi aproveitable. Pódese facer rolo de bonito e conxelalo unha vez feito e tamén os toros para fritir ou guisar a posteriori. Nese caso hai que ter en conta que non é un peixe que aguante moitísimo tempo no conxelador. Os que o fan en conserva soen esperar aos meses de xullo e agosto, cando baixa de prezo, para mercar.
Un quilo 16,5
Chega a ameixa amarela A ameixa amarela, de tipo xaponés, xa se pode atopar na Praza a un prezo que ronda os 2,50 euros o quilo. Este ano a colleita é escasa polo mal tempo. A sardiña segue subindo A sardiña non deixa de subir e resulta imposible saber a que prezo chegará para o San Xoán. Polo momento véndese a 6,90 euros o quilo, aínda que se prevé que non quede ahí. Ata que pase a festa, as ventas serán contidas.
Prezos no mercado de Lugo | |||||||
CARNICERÍA | FROITERÍA | ||||||
= Filete t. | 10,80 | = Maza | 1,25 | ||||
= Falda t. | 7,20 | = Cereixa | 2,50 | ||||
= Costela | 6,50 | ↓Pavía | 2,25 | ||||
= Criollo | 6,8 | ↓ Albaricoque | 2,4 | ||||
PESCADERÍA | HORTALIZAS | ||||||
↓Pescada | 8,90 | ↓ Xudía | 3,25 | ||||
↑ Calamar | 19,20 | = Tomate | 1,75 | ||||
= Rapante | 10,90 | = Leituga | 0,70 | ||||
= Rape | 9,50 | = Pemento | 0,50 |