non se atopa todas as semanas porque as capturas soen ser escasas e caras. O mero está considerado un peixe moi fino, de prezo elevado, que ten unha saída relativa. Non porque non guste, todo o contrario, senón polo seu coste. Por ese motivo, o prezo ao que se pode mercar esta semana na praza de abastos resulta unha moi boa noticia. A 22 euros o quilo, o mero estase vendendo moi ben. Baixou tres euros na última semana, na que xa tiña un prezo asequible (non é raro que supere os 30 euros). Á grella, á galega, en preve verde e ao forno son algunhas das preparacións posibles dunha variedade que admite case calquera. Como outros peixes brancos, o mero é perfecto para os que busquen unha carne fina, con sabor pero non demasiado contundente. É tamén perfecto para os cativos pola súa suavidade.
Un quilo 22
Mandarina fortuna A froita que mellor saída ten estes días na Praza é a mandarina Fortuna, unha variedade tardía, de pel máis vermella, difícil de pelar pero moi doce. Grelos e berzas, a un euro As madas de grelos para o cocido e as de berzas para o caldo véndense a un euro no mercado municipal. Estas dúas verduras de folla son as que mellor se comercializan nestes tempos de Entroido e de frío.
Precios en el mercado de Lugo | |||||||
CARNICERÍA | FRUTERÍA | ||||||
= Polo | 3 | ↓ Fresón | 3,50 | ||||
= Callos | 5,50 | ↑ Laranxa | 1,25 | ||||
= Filete t. | 9,90 | = Mazá | 1,20 | ||||
= Solombo | 18 | ↓ Plátano | 1,80 | ||||
PESCADERÍA | HORTALIZAS | ||||||
↓ Calamar | 12,90 | = Xudía | 3,75 | ||||
↓ Pescada | 8,90 | = Tomate | 1,90 | ||||
= Rapante | 11,90 | = Leituga | 0,70 | ||||
↓ Xurel | 4,50 | ↑ Pemento | 2,60 |