3-1. O Escairón volve á Preferente

O equipo que adestra Jorge Rodríguez cumpriu co seu obxectivo de gañar ao Muimenta na última xornada para asegurar o ascenso. A derrota do Polvorín púxolle en bandexa o título de campión
O Escairón celebra o ascenso a Preferente
photo_camera O Escairón celebra o ascenso a Preferente

O Atlético Escairón proclamouse campión da Liga de Primeira Autonómica, Grupo Terceiro, e con iso logrou o ascenso á Preferentes despois de impoñerse por 3-1 ao Muimenta, que foi un digno rival nesta última xornada de competición.

Comezou moi ben o encontro para os de O Saviñao, que tiveron o apoio incondicional dos seus afeccionados na mellor entrada da tempada. Pandiani, o máximo goleador da categoría, rompeu o cero a cero. Con todo, o equipo visitante que adestra o monfortino e exlemista Kubala, lograba o empate por medio de Casiano xusto antes do descanso.

Na segunda parte chegou a xogada clave do encontro, cun penalti favorable aos locais, que ademais de supoñer o 2-1 no marcador, deixaba ao Muimenta con nove xogadores. De aí ao final, superioridade do equipo de Jorge Rodríguez, que xa na recta final sentenciou co terceiro tanto.