La quesería Don Crisanto incrementa las ventas y produce 600 piezas al día

El conselleiro de Medio Rural visitó Vilalba la fábrica que elabora el "mejor queso de España"

Visita del conselleiro de Medio Rural a las instalaciones de Don Crisanto. C.ARIAS
photo_camera Visita del conselleiro de Medio Rural a las instalaciones de Don Crisanto. C.ARIAS

El conselleiro de Medio Rural, José González, se estrenó este viernes con visita institucional a Vilalba y lo hizo en las instalaciones de la quesería Don Crisanto, "un referente do que queremos que sexa o noso rural, con produtos que teñan alcance na súa comercialización e que sexan recoñecidos". La quesería vilalbesa, un negocio familiar que inició su actividad en 1990, lleva varios años incrementando sus ventas -en el último la subida fue de un 20%, según sus responsables- y en la actualidad produce 600 piezas al día, lo que suponen unas 150.000 al año.

"Vimos a visitar unha queixería dunha denominación de orixe dun queixo tan tradicional de Galicia como é o San Simón da Costa e unha queixería que nos últimos anos vén de ter moitísimo recoñecementos, tanto en concursos a nivel nacional como internacional. Destacaría que na Cata de Queixos de Galicia acadou dous ouros nas categorías de Tetilla e San Simón e tamén algo que nos enche de orgullo, que un dos seus queixos foi seleccionado mellor Queixo de España polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación en 2018", destacó el conselleiro, que incidió en la importancia de "apoiar a estes produtores na transformación e comercialización".

González recordó en este sentido que la Consellería de Medio Rural invirtió el pasado año 17 millones de euros en ayudas de las que se beneficiaron 30 industrias lácteas -de los 30 millones totales que se concedieron para poner en marcha 97 proyectos- y destacó "a aposta da Xunta de Galicia pola transformación dos nosos produtos sempre ligado á calidade, diferenciación e singularidade".

El conselleiro, que realizó un recorrido por todas las instalaciones -incluyendo la fábrica y la ganadería-, estuvo acompañado en su visita por el director de la Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), Manuel Rodríguez; el gerente del Consello Regulador de la Denominación de Origen San Simón da Costa, Ángel Ramil, o el alcalde de Vilalba, Agustín Baamonde, que destacó el San Simón como "unha aposta pola dinamización e desenvolvemento do medio rural con efectos extraordinarios".

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