La vicepresidenta del Consello Provincial de Turismo y diputada de Réxime Interior, Promoción do Territorio e Turismo, Pilar García Porto, presidió este miércoles, coincidiendo con el Día Mundial del Turismo, la entrega del Premio á Excelencia Turística de la provincia de Lugo a la Festa da Filloa de Muimenta, "polo seu traballo a favor da posta en valor deste produto gastronómico galego durante máis de 30 anos", tal y como destacaron desde la Diputación.
El coordinador de la fiesta chairega, José Manuel Rus, recibió un diploma y una pieza de cerámica de Gundivós. Estuvo, además, acompañado por una representación de la asociación de comerciantes, empresarios y autónomos de Muimenta y de las filloeiras Ana y Dosinda, que estuvieron preparando filloas durante toda la mañana en la Praza de San Marcos y agasajaron a los viandantes con este manjar recién hecho.

García Porto destacó que la Festa da Filloa, que está declarada de interés turístico gallego, es "un exemplo de como arredor do turismo se poden artellar iniciativas transversais para o desenvolvemento do noso rural" y que este cuenta "con moitos elementos de peso para seguir avanzando cara a un futuro de progreso, como a gastronomía, a cultura, os costumes ou o patrimonio, unha mensaxe que lanza a Festa de Filloa de Muimenta".
La diputada recordó también el respaldo de la Diputación a esta cita, con una aportación de 7.000 euros.